Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona, u novom sazivu, održala je danas u dvorani   zgrade Vlade u Mostaru  prvu, konstituirajuću sjednicu.

Dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Vlade, pozdravio je prisutne ministre izrazivši nadu u uspješnu saradnju. Također, istaknuo je  glavne smjernice rada o kojima je šire govorio u izlaganju pred poslanicima u Skupštini prilikom imenovanja Vlade. Naglasio je kako je, za stvaranje boljih uslova za život građana HNK, spreman na donošenje odlučnih i konkretnih mjera, u čemu očekuje podršku kolega u Vladi.

Ministri su upoznali premijera i članove Vlade o zatečenom stanju u resorima koje su preuzeli, naglasivši ukratko, prioritete budućega djelovanja.

Na poseban način istaknuta je potreba finansijskoga stabilizovanja kantonalnog budžeta, o čemu će Vlada već na narednoj sjednici donijeti konkretne odluke.

Vlada je, također, usvojila Zaključak kojim je obavezala ministre i rukovoditelje kantonalnih organa uprave da do kraja sedmice dostave prijedlog Programa rada, kako bi se što hitnije u skupštinsku proceduru uputio Program rada Vlade.

„Očekuje nas odgovoran i zahtjevan posao, ali uvjeren sam u to kako zajednički možemo odgovoriti na sve izazove pred nama“, zaključio je, na kraju sjednice, premijer dr.sc. Herceg.

Komentariši