DAN OPĆINE KONJIC

                       

U povodu obilježavanja 16.06.2017. godine, Dana općine Konjic, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, na kojoj je prisustvovao Suad Balić, ministar pravosuđa, uprave i lokalne samouprave HNK.

”U ime dr. sc. Nevenka Hercega, predsjednika Vlade Hercegovačko- neretvanskog kantona, koji se zbog odlaska na službeni put u NR Kinu izvinuo zbog nedolaska, i u svoje lično ime, Vama i građanima čestitam dan općine Konjic”, rekao je ministar Balić u svom obraćanju prisutnima, te dodao, ”Vama načelniče,  čestitam na svim rezultatima koje je ova općina postigla u proteklom razdoblju s Vama na čelu, sa željom da i u narednom razdoblju imate puno uspjeha u realizaciji zadanih projekata i ciljeva, a koji će rezultirati kvalitetnijim uslovima za život građana općine Konjic”.

”Vlada  Hercegovačko- neretvanskog kantona daje punu podršku vašoj opredijeljenosti da općinu Konjic razvijate u smjeru općine s jakom metalskom industrijom, jakim poduzetništvom, proizvodnjom organske hrane, te prepoznatljivom turističkom destinacijom, a sve u cilju da općina Konjic bude ugodno mjesto življenja”, zaključio je ministar Balić naglasivši, kako će Vlada i u narednom razdoblju u sklopu svojih mogućnosti i nadležnosti biti pouzdan i iskren partner općini Konjic.

Komentariši