Na Skupštini pravobranilaca F BiH održanoj u Mostaru 04.04.2019 u 11:00 sati istaknuto je:

„Kada smo preuzeli odgovornost za upravljanje Hercegovačko-neretvanskim kantonom zatekli smo tužbe i presude u vrijednosti više od 36 miliona KM. U želji da započnemo proces rješavanja tog golemog problema, ali i da očuvamo finansijsku stabilnost Kantona, svima smo kroz institut vansudske nagodbe ponudili rješenje. S posebnim zadovoljstvom ističem kako smo  u tom procesu postigli zavidan rezultat  i gotovo prepolovili vrijednost zatečenih tužbi – u protekle tri godine u tu smo svrhu isplatili više od 15 miliona KM“, rekao je dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Vlade HNK pozdravljajući prisutne na Skupštini Udruženja pravobranilaca F BiH.

„Lično sam veliki optimist i vjerujem u to kako zajedničkim naporima možemo zaustaviti uzlazni trend „čerupanja” naših budžeta. Na tom tragu, neka moja prisutnost na ovom skupu bude potvrda zajedničke opredijeljenosti i obostrane privrženosti zalaganju za zaštitu i očuvanje državne imovine, pri čemu je iznimno važna Vaša odgovornost i uloga u zaštiti državne imovine, bez obzira na to djelujete li na općinskom, kantonalnom ili entitetskom nivou – problemi su svugdje isti ili slični,“ zaključio je premijer Herceg.

Prisutne je pozdravio i Suad Balić, ministar pravosuđa, uprave i lokalne samouprave HNK, istaknuvši kako su ovakvi skupovi i okupljanja od velikog značaja za razmjenu iskustava u radu pravobranilaca.

„Ministarstvo pravosuđa, uprave i lokalne samouprave HNK nastavit će podržavati rad Pravobranilaštva i usko sarađivati s njegovim predstavnicima,“ rekao je ministar Balić poželjevši prisutnima uspješan rad Skupštine.

    

 

 

 

Komentariši