Dana 28.09.2021. g. u Općinskom sudu u Čapljini izvršena je primopredaja dodatnog prostora za arhivu  koju je  Grad Čapljina odlukom Gradskog vijeća ustupio zemljišno knjižnom uredu suda.

Postupak pregovaranja i dobijanja dodatnog prostora uspješno  je vodilo  Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave HNK, tako da je ministar Suad Balić  jučer prisustvovao završnom činu predaje prostora u posjed suda. Prostor će se vrlo brzo adaptirati i prilagoditi potrebama suda i na taj način će građani Čapljine dobiti još kvalitetnije sudske usluge, što je rezultat zajedničkog djelovanja Grada Čapljina, suda i  Ministarstva.

Ovo Ministarstvo ostaje dosljedno svojoj misiji stalnog praćenja i poboljšavanja materijalno-tehničkih uslova rada sudova što direktno pozitivno utiče na podizanje kvaliteta usluga koje sudovi pružaju građanima.

Uz  otvaranja Odjeljenja Prozor Rama Općinskog suda u Konjicu u budućnosti nas očekuje ozbiljan rad na rekonstrukciji stare ili izgradnji nove zgrade suda u Konjicu što je predviđeno u planovima Ministarstva već neko vrijeme.